Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huizenprijzen schieten omhoog

Geplaatst op 21 jul 2016 , bijgewerkt 26 jul 2016, 10:38

Koopwoningen waren in juni 4,6 % duurder dan in dezelfde maand vorig jaar - de grootste stijging in negen jaar tijd. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

De huizenprijzen stijgen nu al drie jaar op rij. Zo kwam er de afgelopen vier maanden telkens ruim 4 % bij.

Vergeleken met het dieptepunt van de woningmarktcrisis in juni 2013, zijn koopwoningen bijna 10 % duurder geworden. Ten opzichte van de piek van de markt in augustus 2008, zijn huizen altijd nog een kleine 14 % goedkoper. 

Een gemiddelde koopwoning kost nu ongeveer € 242.000, grofweg evenveel als in januari 2005. 

Eerder deze week maakte het Kadaster al bekend dat in de eerste zes maanden van dit jaar 93.212 woningen zijn verkocht - bijna een kwart meer dan in de eerste helft van 2015. 

Meer informatie
Woningtekort loopt op 
Woningverkoop 18 procent gestegen
Tweedeling woningmarkt groeit

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers