Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

'Een op drie lost aflossingsvrije hypotheek niet af'

Geplaatst op 26 jul 2016 , bijgewerkt 25 jul 2016, 08:00

Een derde van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek denkt deze op de einddatum niet te kunnen aflossen. Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis. 

Ruim twee miljoen huiseigenaren hebben een volledig of gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek. Van de mensen die vreest de hypotheek niet te kunnen aflossen, heeft de helft contact gehad met een adviseur.

Wat kan huiseigenaar doen?

Vereniging Eigen Huis adviseert mensen die zich zorgen maken over hun aflossingsvrije hypotheek om met hun adviseur te bekijken hoe ze problemen kunnen voorkomen. Door bijvoorbeeld tussentijds af te lossen. Of af te lossen als de maandlasten na rentemiddeling of een renteherziening sterk dalen en er meer financiĆ«le ruimte ontstaat. De vereniging roept geldverstrekkers en adviseurs op om klanten actief met oplossingen te benaderen.

Voor ruim de helft van de mensen met een aflossingsvrije hypotheek was de lage maandlast de reden om hiervoor te kiezen. Iemand met een aflossingsvrije hypotheek betaalt alleen rente en lost niet af. Daarover nemen de zorgen bij banken en toezichthouders toe.

Meer informatie

Alles over de aflossingsvrije hypotheek
Persbericht Vereniging Eigen Huis (26 juli 2016) 
VEH onderzoek Aflossingsvrije hypotheek juli 2016
Is het verstandig om af te lossen op uw hypotheek?

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.