Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

‘Schadeafhandeling Groningen moet zonder NAM’

Geplaatst op 08 aug 2016 , bijgewerkt 08 aug 2016, 10:00

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) moet zich niet langer bezighouden met de afhandeling van schade ontstaan door gaswinning in Groningen. Dat zegt Eelco Eikenaar namens het Groningse provinciebestuur in het NRC Handelsblad.

SP-lid Eikenaar, die gaswinning in zijn portefeuille heeft, pleit voor een schadefonds waaraan de NAM jaarlijks bijdraagt. De overheid zou vervolgens moeten bepalen wie schadevergoeding ontvangt en welke woningen moeten worden versterkt.

Vereniging Eigen Huis pleit al geruime tijd voor een verandering in de schadeafhandeling. In juni schreef Steven Wayenberg, belangenbehartiger Groningen van de vereniging, een brandbrief (pdf) aan de Tweede Kamer over de problemen in Groningen. Daarin werd ook opgeroepen tot het afhandelen van schadeclaims door een onafhankelijke organisatie.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers