Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

‘Schadeafhandeling Groningen moet zonder NAM’

Geplaatst op 08 aug 2016 , bijgewerkt 08 aug 2016, 10:00

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) moet zich niet langer bezighouden met de afhandeling van schade ontstaan door gaswinning in Groningen. Dat zegt Eelco Eikenaar namens het Groningse provinciebestuur in het NRC Handelsblad.

SP-lid Eikenaar, die gaswinning in zijn portefeuille heeft, pleit voor een schadefonds waaraan de NAM jaarlijks bijdraagt. De overheid zou vervolgens moeten bepalen wie schadevergoeding ontvangt en welke woningen moeten worden versterkt.

Vereniging Eigen Huis pleit al geruime tijd voor een verandering in de schadeafhandeling. In juni schreef Steven Wayenberg, belangenbehartiger Groningen van de vereniging, een brandbrief (pdf) aan de Tweede Kamer over de problemen in Groningen. Daarin werd ook opgeroepen tot het afhandelen van schadeclaims door een onafhankelijke organisatie.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.