Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Aantal hypotheekaanvragen blijft stijgen

Geplaatst op 09 aug 2016 , bijgewerkt 09 aug 2016, 11:32

Het aantal hypotheekaanvragen is in juli met ongeveer 30 % gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar, tot 29.000. Dat meldt Hypotheken Data Netwerk (HDN). Het aantal aanvragen zakte 10 % in vergelijking met juni.

‘Die daling is het gevolg van de zomervakantie’, zegt Dorine van Basten, directeur van HDN. ‘Het aantal hypotheekaanvragen loopt in juli en augustus meestal terug. Vanaf september zullen de aantallen weer gestaag toenemen.’

Tot dusverre is het totale aantal hypotheekaanvragen dit jaar 193.800, ongeveer 11 % meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vergeleken met 2014 is het 71 % meer. Het aantal hypotheekaanvragen dit jaar zal oplopen tot 357.500, verwacht HDN.

HDN registreert de meeste hypotheekaanvragen in Nederland. 

Meer informatie
Alles over hypotheken

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers