Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Minder huishoudens met restschulden

Geplaatst op 11 aug 2016 , bijgewerkt 11 aug 2016, 17:00

Zo'n 800.000 huishoudens kampen met een restschuld of dreigen die te krijgen als zij hun woning verkopen. Twee jaar geleden waren dat er nog een miljoen, zo blijkt uit een onderzoek van de Amsterdam School of Real Estate (ASRE) en makelaarsvereniging NVM. 

De NVM verwacht dat door de oplopende huizenprijzen het aantal huishoudens met restschulden verder afneemt. Ook recente hervormingen op de woningmarkt zoals de verplichte aflossing en de verlaging van de maximale hypotheek dragen daar volgens de onderzoekers aan bij. 

Net als in de afgelopen jaren staan vooral jongere huishoudens die tussen 2000 en 2008 een woning kochten vaker 'onder water'. Dit houdt in dat de actuele waarde van hun woning lager is dan de hoogte van hun hypotheek. Bij verkoop van de woning ontstaat dan een restschuld. 

Meer informatie
Wat te doen bij restschuld?

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers