Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop blijft stijgen

Geplaatst op 17 aug 2016 , bijgewerkt 17 aug 2016, 10:00

In juli steeg de verkoop van woningen met iets meer dan 7% vergeleken met dezelfde  maand vorig jaar. In totaal verwisselden 19.723 afgelopen maand van eigenaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. 

Net als in de afgelopen maanden waren alle woningtypen meer in trek bij de koper. De verkoop van vrijstaande woningen nam in juli met 18,1% het meest toe. Twee-onder-een-kapwoningen waren met een verkoopstijging van 1,7% het minst gewild. 

De woningverkoop steeg in bijna alle provincies. Noord-Holland is de negatieve uitzondering met een verkoopdaling van 3,4%. Overijssel voert met een plus van 20,6% de lijst aan. 

Nieuwe hypotheken

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen als de notaris deze inschrijft. Dit is het moment waarop een koopwoning officieel van eigenaar verwisselt. 

Ook registreerde het Kadaster in juli 27.813 nieuwe hypotheken - een stijging van 8,4% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. 

Meer informatie
Kopers stellen verkoop oude woning vaker uit
Aantal hypotheekaanvragen blijft stijgen
Woningtekort loopt op 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers