Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

VEH: herziening Warmtewet onvoldoende

Geplaatst op 17 aug 2016 , bijgewerkt 18 aug 2016, 09:37

Ook de huidige herziening van de Warmtewet is weinig consumentvriendelijk. Dit concludeert Vereniging Eigen Huis na consultatie van het wetsvoorstel dat eind dit jaar naar de Tweede Kamer wordt verstuurd. 

De Warmtewet moet ervoor zorgen dat de ruim 600.000 huishoudens die zijn aangesloten op stads- of blokverwarming niet meer voor warmte betalen dan huishoudens met een eigen cv-ketel. Minister Kamp van Economische Zaken wil dat in de komende jaren meer huishoudens worden aangesloten op een collectief warmtenet, onder meer om de uitstoot van schadelijke broeikasgassen tegen te gaan. 

Hoge kosten

Huishoudens met zo'n collectief warmtesysteem kunnen ook binnen de herziene Warmtewet niet van warmteleverancier wisselen. Als ze helemaal van het systeem af willen, kost dat al snel honderden tot duizenden euro's. Daarbij komt dat stads- of blokverwarming nog steeds duurder is dan verwarming door gas of andere methoden. 

Daarnaast twijfelt Vereniging Eigen Huis aan de duurzaamheid van collectieve verwarmingssystemen. De vereniging pleit daarom voor vaste duurzaamheidscriteria waaraan een warmtenet moet voldoen. 

Meer informatie
Consultatie herziening Warmtewet

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.