Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Boete bij verzekeringsfraude

Geplaatst op 26 aug 2016 , bijgewerkt 26 aug 2016, 12:00

Mensen die verzekeraars oplichten krijgen vanaf nu direct een boete van € 532. Verzekeraars willen fraude harder aanpakken en potentiële fraudeurs ontmoedigen om te veel schade te melden.

Dat maakte het Verbond van Verzekeraars bekend. Het opsporen, aanpakken en afhandelen van fraude kost verzekeraars veel tijd en geld. Afgelopen jaar leden verzekeraars € 79 miljoen euro in 8336 fraudegevallen, een stijging van 7 % vergeleken met het jaar daarvoor. Het vaakst wordt gefraudeerd bij autoverzekeringen, brandverzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen, schrijft de Volkskrant.

Verzekeraars hoeven met de boetemaatregel, die de steun heeft van het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Nationale Politie, niet meer eerst naar de politie of de rechter. Als de verzekeraar heeft aangetoond dat een klant heeft gefraudeerd, draagt hij de zaak over aan de Service Organisatie Directe Aansprakelijkstelling (SODA). De SODA verhaalt de schade op de fraudeur.

Meer informatie
Hoe werkt het?
Feitenoverzicht Verbond van Verzekeraars

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers