Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Nieuwe hypotheekaanbieder op de markt

Geplaatst op 02 sep 2016 , bijgewerkt 05 sep 2016, 11:09

Wie een huis wil kopen, kan sinds donderdag voor een hypotheek terecht bij een nieuwe hypotheekverstrekker. Merius Hypotheken richt zich op starters, doorstromers en oversluiters op de woningmarkt. 

De hypotheken van Merius zijn verkrijgbaar bij een aantal vestigingen van de Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Hypokeur. 

Voorwaarden

Huizenkopers die bij Merius een hypotheek afsluiten, krijgen de laagste rente die geldt op het moment dat de hypotheekakte bij de notaris passeert. Huiseigenaren mogen jaarlijks 25 % van de hypotheeksom boetevrij aflossen, dat is een opvallend groot deel. Maar wie zijn hypotheek wil oversluiten, kan hiervan niet profiteren. Dan geldt een percentage  voor boetevrij aflossen van 15 %.

Het bedrijf richt zich vooralsnog op financieringen zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Marktaandeel

Merius Hypotheken streeft naar een marktaandeel van ongeveer 1,5 %. De drie grootste hypotheekverstrekkers in Nederland, Rabobank, ING en ABN Amro, hebben gezamenlijk een marktaandeel van ongeveer 50 %. 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers