Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Zeker 100.000 huishoudens met aardbevingsschade in Groningen

Geplaatst op 05 sep 2016 , bijgewerkt 05 sep 2016, 11:04

100.000 huishoudens in Groningen wonen in een huis met aardbevingsschade. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen. Een kwart van hen heeft meer dan één keer schade gehad.

Met het onderzoek probeert de Rijksuniversiteit inzage te krijgen in de effecten van de aardbevingen op de bevolking. Vier op de tien ondervraagden voelt zich niet veilig thuis. Van de mensen die vaker een beving hebben meegemaakt, voelt iets meer dan een op de drie zich thuis nog veilig. 

Nieuw gaswinningsbesluit

Het onderzoek komt op een moment dat het gasdossier hoog op de politieke agenda staat. Morgen reist een delegatie Tweede Kamerleden af naar Groningen en donderdag is in Den Haag een hoorzitting. Een Kamerdebat en een nieuw gaswinningsbesluit van het kabinet volgen later deze maand.

Vrijdagavond vond in de buurt van de Groningse plaats Hellum nog een aardbeving plaats met een kracht van 2,1 op de schaal van Richter.

Meer informatie
Aardbevingen Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.