Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Gasprijs omlaag voor zuidelijke provincies

Geplaatst op 05 sep 2016 , bijgewerkt 05 sep 2016, 11:45

Steeds meer energieleveranciers schrappen de hogere toeslag op gasverbruik. Dat concludeert energievergelijker Gaslicht.com. Er wordt vaker gekozen voor een standaardtoeslag die voor heel Nederland geldt.

De gastarieven zijn deels afhankelijk van waar iemand woont. Hoe verder verwijderd van de gasbel in het Groningse Slochteren, hoe hoger de toeslag omdat het gas vanuit Groningen moet worden getransporteerd. Dat kan per regio jaarlijks wel € 30 schelen. Ben Woldring, eigenaar van Gaslicht, noemt de variabele regiotoeslagen ‘ondoorzichtig en niet meer van deze tijd’.

Standaardtoeslag

Inmiddels hebben acht van de 26 energiebedrijven, waaronder Greenchoice en Energiedirect.nl, voor een standaardtoeslag gekozen. Daardoor gaan inwoners in het zuiden van het land minder betalen en bewoners van de noordelijke provincies meer.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

De vereniging is blij met deze ontwikkeling. ‘Wij hebben twee jaar geleden bij minister Kamp (Economische Zaken) in een brief al gepleit voor een uniforme energienota’, aldus financieel specialist Karin Boog. ‘Doordat de regiotoeslag op gas op verschillende manieren wordt gecommuniceerd, is die voor consumenten moeilijk te vergelijken.’

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.