Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

VEH niet langer betrokken bij evaluatie windprojecten

Geplaatst op 06 sep 2016 , bijgewerkt 06 sep 2016, 16:00

Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines zijn uit de klankbordgroep van de Rijksoverheid gestapt die het besluitvormingstraject van grote infrastructuurprojecten, zoals windparken, evalueert. 

Dat schrijven de belangenbehartigers dinsdag in een brief aan minister Henk Kamp van Economische Zaken. 

Kamp wil alleen afgeronde projecten evalueren, omdat het volgens hem lastig leren is van projecten die nog in beweging zijn. Vereniging Eigen Huis is het daar niet mee eens. ‘Door enkel en alleen afgeronde projecten te analyseren, worden veelal makkelijk doorlopen projecten onderzocht en ontstaat geen representatief beeld,’ zegt Rob Mulder, directeur Strategie & Belangenbehartiging bij de vereniging. 

Vereniging Eigen Huis vindt niet dat ze achter een dergelijke, beperkte evaluatie kan blijven staan. ‘Door lid te blijven van de klankbordgroep kan de indruk ontstaan dat wij de aanpak van het ministerie onderschrijven. Het lijkt ons daarom zuiverder dat we ons terugtrekken uit de groep,’ zegt Mulder. 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.