Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH niet langer betrokken bij evaluatie windprojecten

Geplaatst op 06 sep 2016 , bijgewerkt 06 sep 2016, 16:00

Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines zijn uit de klankbordgroep van de Rijksoverheid gestapt die het besluitvormingstraject van grote infrastructuurprojecten, zoals windparken, evalueert. 

Dat schrijven de belangenbehartigers dinsdag in een brief aan minister Henk Kamp van Economische Zaken. 

Kamp wil alleen afgeronde projecten evalueren, omdat het volgens hem lastig leren is van projecten die nog in beweging zijn. Vereniging Eigen Huis is het daar niet mee eens. ‘Door enkel en alleen afgeronde projecten te analyseren, worden veelal makkelijk doorlopen projecten onderzocht en ontstaat geen representatief beeld,’ zegt Rob Mulder, directeur Strategie & Belangenbehartiging bij de vereniging. 

Vereniging Eigen Huis vindt niet dat ze achter een dergelijke, beperkte evaluatie kan blijven staan. ‘Door lid te blijven van de klankbordgroep kan de indruk ontstaan dat wij de aanpak van het ministerie onderschrijven. Het lijkt ons daarom zuiverder dat we ons terugtrekken uit de groep,’ zegt Mulder. 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers