Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH: ‘NAM moet omgekeerde bewijslast toepassen’

Geplaatst op 08 sep 2016 , bijgewerkt 08 sep 2016, 00:00

Vereniging Eigen Huis wil dat de NAM per direct de omgekeerde bewijslast toepast bij schadeafhandeling in Groningen. Dat heeft zij het gasbedrijf gisteren in een brief laten weten.

De vereniging vindt niet dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) mag wachten tot de Wet omkering van bewijslast formeel in werking treedt. De Eerste Kamer buigt zich nu over het wetsvoorstel. ‘‘De arbiters aardbevingsschade, ingezet om de schadeafhandeling te verbeteren, passen het ook al toe in Groningen’, zegt beleidsadviseur Steven Wayenberg. ‘Er is geen enkele reden om te wachten’.

Vlotte afhandeling

Bewoners van huizen met aardbevingsschade moeten nu eerst bewijzen dat de schade door een beving komt. Dit staat een vlotte afhandeling in de weg. Met de omgekeerde bewijslast zou de NAM moeten aantonen dat de schade niet is ontstaan door de beving.

Vandaag houdt de Tweede Kamer een hoorzitting over het nieuwe winningsbesluit.

Meer informatie
Lees de brief van Vereniging Eigen Huis aan de NAM

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers