Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Funda maakt geen onderscheid meer

Geplaatst op 15 sep 2016 , bijgewerkt 15 sep 2016, 00:00

Funda, de grootste woningsite van Nederland, maakt geen onderscheid meer tussen huizen uit het bestand van de NVM en de andere makelaarsorganisaties. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) concludeert dit na onderzoek.

NVM is de grootste branchevereniging van makelaars in Nederland en eigenaar van funda. Eind vorig jaar kondigde funda aan geen onderscheid meer te maken tussen huizen van de NVM en de andere makelaarsorganisaties VBO makelaar en VastgoedPRO. Tot die tijd toonde de woningsite wel het aanbod van deze organisaties, maar stond het NVM-aanbod veel prominenter vermeld. De afgelopen periode heeft ACM gekeken of de woningsite woord heeft gehouden. Ze concludeert dat het woningaanbod van makelaars van VBO Makelaar en Vastgoed Pro in het zoekresultaat niet meer altijd onder het aanbod van de NVM-makelaars staat.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

De vereniging vindt het goed dat de voorkeurspositie van NVM-makelaars op de funda-site is verdwenen. Volgens haar moeten consumenten op basis van de zoekopdracht het beste aanbod te zien krijgen, ongeacht de makelaarsorganisatie die erachter zit. Hierdoor is het woningaanbod op funda duidelijker voor consumenten.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers