Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Tweede Kamer wil fonds voor proefprocessen in Groningen

Geplaatst op 16 sep 2016 , bijgewerkt 16 sep 2016, 00:00

Er moet een fonds komen waarmee Groningers met aardbevingsschade proefprocessen kunnen voeren. Deze motie van Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) is gisteren door een meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen. 

Volgens Van Tongeren nemen maar weinig Groningers de stap naar de rechter vanwege de hoge kosten. Daardoor is er nauwelijks jurisprudentie. De huidige Arbiter voor Aardbevingsschade biedt volgens Van Tongeren weinig soelaas. Zij denkt dat de rechter de enige is die de NAM kan dwingen slachtoffers met aardbevingsschade te betalen omdat een vonnis transparant en afdwingbaar is.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

‘Wij ondersteunen de motie van Van Tongeren van harte’, aldus manager belangenbehartiging Nico Stolwijk. ‘Het werd tijd dat Groningers op juridisch vlak ook financiële ondersteuning krijgen.’ Een fonds haalt volgens Stolwijk een belangrijke barrière weg bij mensen om in moeilijke gevallen hun gelijk te halen.

Minister Kamp (Economische Zaken) heeft nog niet gereageerd op het aannemen van de motie. 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers