Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Tweede Kamer wil fonds voor proefprocessen in Groningen

Geplaatst op 16 sep 2016 , bijgewerkt 16 sep 2016, 00:00

Er moet een fonds komen waarmee Groningers met aardbevingsschade proefprocessen kunnen voeren. Deze motie van Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) is gisteren door een meerderheid in de Tweede Kamer aangenomen. 

Volgens Van Tongeren nemen maar weinig Groningers de stap naar de rechter vanwege de hoge kosten. Daardoor is er nauwelijks jurisprudentie. De huidige Arbiter voor Aardbevingsschade biedt volgens Van Tongeren weinig soelaas. Zij denkt dat de rechter de enige is die de NAM kan dwingen slachtoffers met aardbevingsschade te betalen omdat een vonnis transparant en afdwingbaar is.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis?

‘Wij ondersteunen de motie van Van Tongeren van harte’, aldus manager belangenbehartiging Nico Stolwijk. ‘Het werd tijd dat Groningers op juridisch vlak ook financiële ondersteuning krijgen.’ Een fonds haalt volgens Stolwijk een belangrijke barrière weg bij mensen om in moeilijke gevallen hun gelijk te halen.

Minister Kamp (Economische Zaken) heeft nog niet gereageerd op het aannemen van de motie. 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.