Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kadaster registreert meer verkochte woningen in augustus

Geplaatst op 19 sep 2016 , bijgewerkt 19 sep 2016, 00:00

Afgelopen maand registreerde het Kadaster bijna 20.000 verkochte woningen. Een stijging van ruim 25 % ten opzichte van het jaar ervoor. Vandaag maakte het Kadaster de vastgoedcijfers van augustus 2016 bekend.

Alle woningtypen noteerden een stijging. Vrijstaande woningen stegen in vergelijking met vorig jaar het meest met ruim 35 %. Bij tussenwoningen was de toename het kleinst met zo’n 24 %. De provincie Drenthe kende de grootste stijging van het aantal verkochte huizen (38,4 %).  

Hypotheken

De hoeveelheid geregistreerde hypotheken nam vorige maand toe met ruim 20 % ten opzichte van het jaar ervoor. Er vonden 151 executieveilingen plaats, een daling van ruim 1 % ten opzichte van augustus 2015.

Het Kadaster

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris deze bij het Kadaster laat inschrijven. Dat is tijdens de eigendomsoverdracht, als de koper eigenaar wordt van de woning.

Bekijk alle vastgoedcijfers in het Vastgoed Dashboard van het Kadaster.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers