Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Driekwart gemeenten niet aangesloten op WOZ-database

Geplaatst op 19 sep 2016 , bijgewerkt 19 sep 2016, 11:10

Hoewel WOZ-waarden vanaf 1 oktober openbaar moeten zijn, is driekwart van de gemeenten nog niet aangesloten op de landelijke online database. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De website waarop alle WOZ-waarden te raadplegen moeten zijn, woz-waardeloket.nl, gaat 1 oktober live. Daarop kan iedereen - via postcode en huisnummer, kaart of luchtfoto - WOZ-gegevens bekijken van de aangesloten gemeenten.

De gegevens van driekwart van de gemeenten zijn dan nog niet beschikbaar, voornamelijk vanwege ICT-problemen. De Waarderingskamer verwacht dat in het tweede kwartaal van volgend jaar alle WOZ-gegevens online staan.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis is niet verbaasd dat de deadline niet gehaald wordt, maar had wel gehoopt dat eind januari alle WOZ-waarden online zouden staan. Dat is namelijk het moment dat de nieuwe WOZ-bepalingen op de mat vallen.

Aangezien gemeenten wettelijk verplicht zijn WOZ-waarden bekend te maken, vindt de vereniging dat zij een alternatief moeten bieden. Bijvoorbeeld dat burgers kunnen mailen of bellen als zij WOZ-gegevens willen opvragen.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers