Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Driekwart gemeenten niet aangesloten op WOZ-database

Geplaatst op 19 sep 2016 , bijgewerkt 19 sep 2016, 11:10

Hoewel WOZ-waarden vanaf 1 oktober openbaar moeten zijn, is driekwart van de gemeenten nog niet aangesloten op de landelijke online database. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De website waarop alle WOZ-waarden te raadplegen moeten zijn, woz-waardeloket.nl, gaat 1 oktober live. Daarop kan iedereen - via postcode en huisnummer, kaart of luchtfoto - WOZ-gegevens bekijken van de aangesloten gemeenten.

De gegevens van driekwart van de gemeenten zijn dan nog niet beschikbaar, voornamelijk vanwege ICT-problemen. De Waarderingskamer verwacht dat in het tweede kwartaal van volgend jaar alle WOZ-gegevens online staan.

Wat vindt Vereniging Eigen Huis

Vereniging Eigen Huis is niet verbaasd dat de deadline niet gehaald wordt, maar had wel gehoopt dat eind januari alle WOZ-waarden online zouden staan. Dat is namelijk het moment dat de nieuwe WOZ-bepalingen op de mat vallen.

Aangezien gemeenten wettelijk verplicht zijn WOZ-waarden bekend te maken, vindt de vereniging dat zij een alternatief moeten bieden. Bijvoorbeeld dat burgers kunnen mailen of bellen als zij WOZ-gegevens willen opvragen.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.