Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Grootste stijging huizenprijzen in veertien jaar

Geplaatst op 21 sep 2016 , bijgewerkt 26 sep 2016, 13:44

Bestaande koopwoningen waren in augustus 6 % duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. De prijsstijging is de grootste in veertien jaar tijd, zo melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. 

De huizenprijzen stijgen nu al ruim drie jaar op rij. Zo werden koopwoningen het afgelopen half jaar maandelijks ruim 4 % duurder.

Vergeleken met het dieptepunt van de crisis in juni 2013, zijn koopwoningen gemiddeld 12 % in waarde gestegen. Ten opzichte van de piek van de woningmarkt in augustus 2008, liggen de prijzen altijd nog 12 % lager. 

Het Kadaster registreerde vorige maand 19.975 verkochte woningen. In de eerste acht maanden van het jaar verwisselden 132.910 koophuizen van eigenaar - een toename van ruim 21 % vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. 

Gerelateerde nieuwsberichten
Prinsjesdag zorgt niet voor verrassingen woningmarkt
Regionale verschillen woningmarkt steeds groter
Hypotheekmarkt laat crisis ver achter zich

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.