Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Grootste stijging huizenprijzen in veertien jaar

Geplaatst op 21 sep 2016 , bijgewerkt 26 sep 2016, 13:44

Bestaande koopwoningen waren in augustus 6 % duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. De prijsstijging is de grootste in veertien jaar tijd, zo melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. 

De huizenprijzen stijgen nu al ruim drie jaar op rij. Zo werden koopwoningen het afgelopen half jaar maandelijks ruim 4 % duurder.

Vergeleken met het dieptepunt van de crisis in juni 2013, zijn koopwoningen gemiddeld 12 % in waarde gestegen. Ten opzichte van de piek van de woningmarkt in augustus 2008, liggen de prijzen altijd nog 12 % lager. 

Het Kadaster registreerde vorige maand 19.975 verkochte woningen. In de eerste acht maanden van het jaar verwisselden 132.910 koophuizen van eigenaar - een toename van ruim 21 % vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. 

Gerelateerde nieuwsberichten
Prinsjesdag zorgt niet voor verrassingen woningmarkt
Regionale verschillen woningmarkt steeds groter
Hypotheekmarkt laat crisis ver achter zich

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers