Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Proef met privaat bouwtoezicht geeft weinig hoop

Geplaatst op 29 sep 2016 , bijgewerkt 29 sep 2016, 11:00

De gemeente Amsterdam greep diverse keren in tijdens een proef met privaat bouwtoezicht. Dat blijkt uit een rapport waar Cobouw.nl over schrijft.

Tijdens de stort van de fundering van woningen op Zeeburgereiland legde de gemeente Amsterdam het werk stil wegens meerdere gebreken. Ook in Den Haag bleek een proef met privaat bouwtoezicht gevaarlijke situaties op te leveren.

Wet kwaliteitsborg bouw

De bouw moet zelf toezicht regelen op de kwaliteit en veiligheid als de Wet kwaliteitsborg bouw van minister Stef Blok werkelijkheid wordt. Vandaag zijn verschillende partijen uitgenodigd voor een gesprek met de Tweede kamer. Ook Vereniging Eigen Huis zal haar standpunt delen.

Rob Mulder, directeur kennis en belangenbehartiging: 'Als toekomstige experimenten dezelfde kant op wijzen als het experiment in Den Haag, betekent dat wat ons betreft dat de stelselwijziging wordt uitgesteld en aangepast of afgeblazen.'

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.