Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Proef met privaat bouwtoezicht geeft weinig hoop

Geplaatst op 29 sep 2016 , bijgewerkt 29 sep 2016, 11:00

De gemeente Amsterdam greep diverse keren in tijdens een proef met privaat bouwtoezicht. Dat blijkt uit een rapport waar Cobouw.nl over schrijft.

Tijdens de stort van de fundering van woningen op Zeeburgereiland legde de gemeente Amsterdam het werk stil wegens meerdere gebreken. Ook in Den Haag bleek een proef met privaat bouwtoezicht gevaarlijke situaties op te leveren.

Wet kwaliteitsborg bouw

De bouw moet zelf toezicht regelen op de kwaliteit en veiligheid als de Wet kwaliteitsborg bouw van minister Stef Blok werkelijkheid wordt. Vandaag zijn verschillende partijen uitgenodigd voor een gesprek met de Tweede kamer. Ook Vereniging Eigen Huis zal haar standpunt delen.

Rob Mulder, directeur kennis en belangenbehartiging: 'Als toekomstige experimenten dezelfde kant op wijzen als het experiment in Den Haag, betekent dat wat ons betreft dat de stelselwijziging wordt uitgesteld en aangepast of afgeblazen.'

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers