Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Minister Kamp boos over diefstal energiegegevens

Geplaatst op 06 okt 2016 , bijgewerkt 06 okt 2016, 10:09

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) vindt het ernstig dat de energiegegevens van twee miljoen huishoudens zijn gestolen, zo schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer. 

Kamp zegt dat hij de energiesector direct heeft aangesproken op zijn verantwoordelijkheid. Hij eist van de sector snel maatregelen om herhaling te voorkomen. 

Half september maakte brancheorganisatie Netbeheer Nederland bekend dat de energiegegevens van twee miljoen huishoudens zijn gestolen door een oud-medewerker van een energieleverancier. Het gaat om informatie over het energiecontract zoals het jaarverbruik, type aansluiting en de einddatum van het contract. 

Brief 

Vereniging Eigen Huis stuurde in september een brief aan Netbeheer Nederland. Daarin schreef ze dat de getroffen huishoudens snel moeten worden ge├»nformeerd over welke data precies zijn gestolen, waar de data terecht zijn gekomen en welke maatregelen genomen worden om herhaling van diefstal te voorkomen. 

Wat kunt u doen? 

Huiseigenaren die zich afvragen of hun gegevens zijn gestolen, kunnen contact opnemen met hun energieleverancier. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.