Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Overvaller richt pijlen vaker op woningen

Geplaatst op 12 okt 2016 , bijgewerkt 12 okt 2016, 00:00

Vier op de tien overvallen wordt gepleegd op een woning. Dat blijkt uit onderzoek van oud-hoogleraar criminologie Cyrille Fijnaut en veiligheidsonderzoeker Ben Rovers in opdracht van de Taskforce Overvallen.

Hoewel het totaal aantal overvallen in Nederland de afgelopen jaren flink gedaald is - van bijna 3.000 in 2009 naar ruim 1.200 vorig jaar - vindt een verschuiving plaats van winkels naar woningen. De onderzoekers zijn bang dat het aantal woningovervallen verder toeneemt, nu de spaarrentes zo laag zijn. Hierdoor zouden mensen vaker hun geld thuis bewaren.

Doelwitten

De afgelopen jaren hebben veel bedrijven preventieve maatregelen genomen om overvallen tegen te gaan, zoals een betere beveiliging en overvaltrainingen voor winkeliers. De onderzoekers vermoeden dat criminelen daarom andere doelwitten kiezen. De politie adviseert huiseigenaren onder meer om geen onbekenden binnen te laten en een kierstandhouder te plaatsen zodat de deur op een kier kan blijven staan.

Slachtoffers van (woning)overvallen kunnen bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven subsidie aanvragen voor beveiligingsmaatregelen.

Taskforce Overvallen 

De Landelijke Taskforce Overvallen begon in 2009 onder leiding van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Deze samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven wordt verlengd tot en met 2018.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.