Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Evaluatie salderingsregeling eerder begonnen

Geplaatst op 13 okt 2016 , bijgewerkt 13 okt 2016, 11:31

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) is begonnen met de evaluatie van de salderingsregeling. 

Kamp zou de regeling in 2017 evalueren, maar is daar nu al mee begonnen. Hij verwacht de evaluatie dit jaar nog af te ronden.

Wie met zonnepanelen meer stroom opwekt dan verbruikt, kan stroom terugleveren aan het energienetwerk. Het verschil tussen de hoeveelheid opgewekte en verbruikte stroom wordt op de energierekening verrekend. Dit wordt salderen genoemd. Door deze regeling is zelf energie opwekken financieel aantrekkelijk.

Kamp maakt na de evaluatie bekend of de salderingsregeling voor huishoudens met zonnepanelen vanaf 2020 verandert. Mocht de regeling wijzigen, dan volgt volgens hem ‘een nette overgangsregeling’. De vereniging wil dat de minister snel duidelijkheid geeft. 

Aankoop uitgesteld  

Vereniging Eigen Huis heeft meerdere keren aangedrongen op een vervroegde evaluatie. Huiseigenaren stellen de aanschaf van zonnepanelen nu vaak uit, omdat ze niet weten wat met de regeling gaat gebeuren. 

Meer informatie 
Gemeenten willen duidelijkheid salderen (juni 2016) 
Geef salderingszekerheid bij zonne-energie (december 2015)  
Collectieve Inkoop Zonnepanelen 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.