Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop bijna 30 procent gestegen

Geplaatst op 17 okt 2016 , bijgewerkt 17 okt 2016, 12:00

In september steeg de woningverkoop met 28,7% vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In totaal verwisselden afgelopen maand 21.009 woningen van eigenaar, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster. 

Net als in de afgelopen maanden waren alle woningtypen meer in trek bij de koper. Vooral vrijstaande woningen waren met een verkoopstijging van 42,4% populair. Twee-onder-een-kapwoningen (+22%) waren relatief gezien het minst gewild. 

De woningverkoop steeg in alle provincies. In Zeeland (+37,2%) was de stijging  het grootst, in Friesland (+19,7%) het kleinst. 

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen als de notaris deze inschrijft. Dit is het moment waarop een koopwoning officieel van eigenaar verwisselt. 

Ook registreerde het Kadaster in september 28.819 nieuwe hypotheken - een stijging van bijna 20% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers