Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Kleine stroomleverancier groener dan groot bedrijf

Geplaatst op 18 okt 2016 , bijgewerkt 18 okt 2016, 10:45

Nieuwe energiebedrijven zijn groener dan de grote en oudere concurrenten. Dat staat in het jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE.

Jaarlijks beoordelen de vier organisaties hoe duurzaam stroomleveranciers zijn. De drie duurzaamste leveranciers zijn DE Unie, Pure Energie en Qurrent. De minst duurzame bedrijven zijn Nuon, Delta en Essent.

Elk jaar zorgt de duurzaamheidsranglijst voor ophef in de energiemarkt. Nuon vindt dat in het onderzoek appels met peren worden vergeleken. Volgens de energieleverancier is het duurzaamheidsonderzoek zo opgezet dat een bedrijf als Nuon, dat ook energie uit fossiele bronnen produceert, sowieso slecht uit de ranglijst komt. De partijen die hoog scoren in de ranglijst, zijn vaak bedrijven die weinig of geen stroom produceren. Essent schaart zich achter de kritiek van Nuon en noemt het onderzoek achterhaald.

Van de 34 onderzochte stroomleveranciers haalt het overgrote deel een onvoldoende. Wel is het gemiddelde cijfer ten opzichte van vorig jaar gestegen van een 5,4 naar een 5,6.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.