Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Kleine stroomleverancier groener dan groot bedrijf

Geplaatst op 18 okt 2016 , bijgewerkt 18 okt 2016, 10:45

Nieuwe energiebedrijven zijn groener dan de grote en oudere concurrenten. Dat staat in het jaarlijkse duurzaamheidsonderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE.

Jaarlijks beoordelen de vier organisaties hoe duurzaam stroomleveranciers zijn. De drie duurzaamste leveranciers zijn DE Unie, Pure Energie en Qurrent. De minst duurzame bedrijven zijn Nuon, Delta en Essent.

Elk jaar zorgt de duurzaamheidsranglijst voor ophef in de energiemarkt. Nuon vindt dat in het onderzoek appels met peren worden vergeleken. Volgens de energieleverancier is het duurzaamheidsonderzoek zo opgezet dat een bedrijf als Nuon, dat ook energie uit fossiele bronnen produceert, sowieso slecht uit de ranglijst komt. De partijen die hoog scoren in de ranglijst, zijn vaak bedrijven die weinig of geen stroom produceren. Essent schaart zich achter de kritiek van Nuon en noemt het onderzoek achterhaald.

Van de 34 onderzochte stroomleveranciers haalt het overgrote deel een onvoldoende. Wel is het gemiddelde cijfer ten opzichte van vorig jaar gestegen van een 5,4 naar een 5,6.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers