Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Huizen in aardbevingsgebied staan langer te koop

Geplaatst op 21 okt 2016 , bijgewerkt 21 okt 2016, 12:31

Woningen in het aardbevingsgebied staan langer te koop dan in vergelijkbare gemeenten in Groningen, Friesland en Drenthe. De verkoopprijzen zijn het afgelopen jaar wel met 2,4% gestegen.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen.

Eind juni 2016 stonden woningen in het aardbevingsgebied ruim 1,5 jaar (566 dagen) te koop, 4,5 maand langer dan in vergelijkbare gemeenten.

Verkoopprijzen

De verkoopprijzen van verkochte huizen in het bevingsgebied zijn het afgelopen jaar met 2,4% gestegen. Hoewel dat in vergelijkbare gemeenten iets hoger ligt, kan vanwege onzekerheidsmarges niet worden vastgesteld dat de prijsontwikkeling achterloopt.

Geen leegloop

Er is geen sprake van leegloop in het aardbevingsgebied. Het aantal Groningers dat de regio verlaat ligt niet hoger dan in het referentiegebied. Ieder kwartaal verhuizen circa tienduizend huishoudens binnen, uit of naar het aardbevingsgebied.

Dit is het derde rapport dat CBS in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen publiceert.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers