Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ombudsman: ‘SER geeft eenzijdige informatie over windenergie’

Geplaatst op 04 nov 2016 , bijgewerkt 04 nov 2016, 12:06

De Sociaal-Economische Raad (SER) en Ed Nijpels, die de uitvoering van het Energieakkoord bewaken, zijn door de Nationale Ombudsman op de vingers getikt. Ze zouden onvolledige en eenzijdige informatie geven over de voor- en nadelen van windenergie. Dat schrijft de NRC.

Ombudsman Reinier van Zutphen is met name niet te spreken over de beweringen op de website van de SER. De nadelen, zoals de gezondheidsrisico’s en slaapproblemen van omwonenden en de waardedaling van de woningen, worden gebagatelliseerd. Maar deze standpunten worden onvoldoende onderbouwd. Dat staat in een nog niet openbaar gemaakt rapport over de informatieverstrekking rond windenergie dat de NRC inzag.

Van Zutphen raadt Nijpels aan zijn feitenoverzicht over windenergie te controleren op juistheid en volledigheid. De SER vindt niet dat zij windenergie vooropgezet positief bejegent en is verbaasd over de conclusie van de Ombudsman.

De Nationale Ombudsman deed onderzoek naar de informatievoorziening van de SER en Ed Nijpels over windenergie op verzoek van het Nationaal Kritisch Platform Windenergie (NKPW) en de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW). 

Meer informatie
VEH: Omwonenden windparken voelen zich niet serieus gehoord

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers