Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Meeste woninginbraken in Sittard-Geleen

Geplaatst op 14 nov 2016 , bijgewerkt 14 nov 2016, 00:00

In de gemeente Sittard-Geleen werd in 2015 naar verhouding het meest ingebroken in woningen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bijna 1100 keer drongen inbrekers daar huizen binnen. Dat komt neer op 12 inbraken per duizend inwoners. Landelijk werden vijf woninginbraken per duizend inwoners gepleegd. In Vinexwijken lag dat aantal op vier. De enige gemeente zonder geregistreerde woninginbraak in 2015 was Schiermonnikoog.

Randstad

In de provincies Limburg en Noord-Brabant werd vorig jaar relatief vaak ingebroken. Ook de Randstad kreeg veel ongewenste bezoekers. Gemeenten in het noorden van Nederland, zoals Bedum, Ferweradiel en De Marne hadden relatief weinig te maken met woninginbraak.

Preventie

De meeste Nederlanders nemen maatregelen tegen inbrekers. Zo heeft 79 % van hen buitenverlichting, 67 % extra veiligheidssloten, 20 % rolluiken en 13 % een alarminstallatie. Limburgers nemen de meeste maatregelen voor inbraakpreventie, inwoners van de provincie Groningen de minste. 

Meer informatie
Bekijk de interactieve kaart woninginbraken van het CBS

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.