Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meeste woninginbraken in Sittard-Geleen

Geplaatst op 14 nov 2016 , bijgewerkt 14 nov 2016, 00:00

In de gemeente Sittard-Geleen werd in 2015 naar verhouding het meest ingebroken in woningen. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bijna 1100 keer drongen inbrekers daar huizen binnen. Dat komt neer op 12 inbraken per duizend inwoners. Landelijk werden vijf woninginbraken per duizend inwoners gepleegd. In Vinexwijken lag dat aantal op vier. De enige gemeente zonder geregistreerde woninginbraak in 2015 was Schiermonnikoog.

Randstad

In de provincies Limburg en Noord-Brabant werd vorig jaar relatief vaak ingebroken. Ook de Randstad kreeg veel ongewenste bezoekers. Gemeenten in het noorden van Nederland, zoals Bedum, Ferweradiel en De Marne hadden relatief weinig te maken met woninginbraak.

Preventie

De meeste Nederlanders nemen maatregelen tegen inbrekers. Zo heeft 79 % van hen buitenverlichting, 67 % extra veiligheidssloten, 20 % rolluiken en 13 % een alarminstallatie. Limburgers nemen de meeste maatregelen voor inbraakpreventie, inwoners van de provincie Groningen de minste. 

Meer informatie
Bekijk de interactieve kaart woninginbraken van het CBS

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers