Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Meer aanbieders verhogen hypotheekrente

Geplaatst op 16 nov 2016 , bijgewerkt 17 nov 2016, 16:00

De hypotheekrente lijkt zijn laagste punt te hebben bereikt. Meerdere grote hypotheekaanbieders, waaronder ABN Amro, ING en Nationale Nederlanden, kondigden aan de rente te verhogen. 

ABN Amro verhoogt de rente voor hypotheken met 0,05 % bij een looptijd van 6 en 7 jaar vast, tot en met 0,20 % voor de langstlopende renteperioden. ING verhoogt de rente voor alle renteperioden met 0,1 %. Bij Nationale Nederlanden gaat de rente voor hypotheken met een looptijd van 5 tot en met 20 jaar vast met 0,1 % omhoog.

Invloed verkiezingen VS

De markt ziet de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen, en de plannen van Donald Trump, als een belangrijke oorzaak van de rentestijgingen. De verkiezingsuitslag leidde tot een forse stijging van de rente op de kapitaalmarkt, stelt de Hypotheekshop. Beleggers verwachten dat de Amerikaanse overheid onder Trump grote investeringen zal doen en dat de belastingtarieven omlaag gaan. Als de economie vervolgens aantrekt, neemt naar verwachting de inflatie toe. Dat heeft ook invloed op de kapitaalmarkten in Europa.

Vorige week kondigden Rabobank, dochter Obvion en enkele andere hypotheekaanbieders al aan de rente licht te verhogen voor hypotheken met een langere looptijd. 

Online hypotheekaanbieder BijBouwe verwacht dat de rentetarieven voor hypotheken met een rentevaste periode van 15 tot en met 30 jaar met Nationale Hypotheek Garantie binnenkort voor nieuwe klanten (tijdelijk) uitverkocht zijn.

Meer informatie
Is rentemiddeling of oversluiten ook voor u interessant?
Doe de quickscan

Gerelateerde artikelen
Hypotheekrente iets omhoog (november 2016)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers