Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Recordaantal verruilt energieleverancier

Geplaatst op 18 nov 2016 , bijgewerkt 18 nov 2016, 12:06

Het afgelopen jaar wisselde 17 % van de consumenten van energieleverancier. Dat blijkt uit een steekproef van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) onder ruim 300 consumenten. 

Nooit eerder wisselden volgens de ACM zoveel mensen van energieleverancier. Consumenten die al eens zijn overgestapt, doen dat ook vaker. Ruim 60 % van hen switchte al twee keer of meer. 

De toezichthouder verklaart het hoge aantal overstappers door de concurrerende Nederlandse energiemarkt. Consumenten kunnen uit genoeg aanbieders kiezen en de tarieven gemakkelijk vergelijken. 

Besparingen

Volgens de ACM kunnen consumenten afhankelijk van de duur van het contract tot € 300 per jaar op hun energierekening besparen door over te stappen. Dat geldt met name voor mensen die nog nooit van energieleverancier zijn veranderd. 

De gemiddelde energierekening voor een Nederlands huishouden bedroeg volgens de ACM op 1 juli dit jaar € 1.550. Exact een jaar eerder was dat nog € 1.699. De rekening bestaat voor 41 % uit belastingen, 38,5 % uit leveringskosten en 20,5 % uit netwerkkosten en meterhuur. 

Meer informatie
Doe mee met de collectieve inkoop energie van Vereniging Eigen Huis 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers