Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Vaker hypotheek voor flexwerkers

Geplaatst op 08 dec 2016 , bijgewerkt 08 dec 2016, 14:47

Steeds meer flexwerkers kunnen via hun uitzend- of detacheringsbureau een Perspectiefverklaring aanvragen. Hiermee komen zij ook zonder vast arbeidscontract mogelijk in aanmerking voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie.

Vanaf 1 januari kunnen ook flexwerkers van Adecco en haar labels Ajilon, Badenoch & Clark, Pontoon en Lee Hecht Harrison in aanmerking voor een Perspectiefverklaring. Dit geldt ook voor de uitzendkrachten van Driessen HRM, Faber Personeelsdiensten, HappyNurse, Timing Uitzendteam, YoungCapital, Actief Werkt!, OTTO Workforce en de Manpower Group. Randstad, Tempo Team en Yacht werken al langer met de Perspectiefverklaring. 

Marktstandaard 

Flexwerkers moeten voor een Perspectiefverklaring minimaal een jaar in dienst zijn bij een uitzendbureau of detacheerder. Deze beoordeelt de vooruitzichten van de aanvrager aan de hand van diens werkervaring en inzetbaarheid. Met een Perspectiefverklaring op zak, kan een flexwerker vervolgens een hypotheek aanvragen bij ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, Regiobank of SNS. 

Verenging Eigen Huis is als een van de initiatiefnemers van de Perspectiefverklaring blij dat steeds meer uitzendorganisaties meedoen. 'Zo wordt een eigen huis voor steeds meer flexwerkers bereikbaar', zegt Nico Stolwijk, manager belangenbehartiging van de vereniging. 'De Perspectiefverklaring kan zo uitgroeien tot de standaard in de markt voor iedereen met een bestendig inkomen zonder vast arbeidscontract.'

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.