Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Versterking woningen aardbevingsgebied noodzakelijk

Geplaatst op 08 dec 2016 , bijgewerkt 08 dec 2016, 14:43

Circa vijfhonderd woningen in het Groningse aardbevingsgebied moeten worden versterkt. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de overige 950 gebouwen. Dat blijkt uit de eerste inspectieronde van 1450 panden door Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

In de eerste ronde zijn ongeveer 1100 woningen en 350 andere gebouwen geïnspecteerd in Loppersum, ‘t Zandt, Appingedam, Overschild en Ten Post. Bij twee derde is de inspectie afgrond, ook bij de overige gebouwen is versterking waarschijnlijk.

Voor vijfhonderd woningen is een rapport opgesteld waarin de te nemen maatregelen staan, zoals versterken van fundering, verstijven van houten vloeren en verbeteren van verbindingsconstructies tussen vloeren en muren. Alle woningen in het aardbevingsgebied moeten na versterking net zo veilig zijn als in de rest van Nederland.

In 2017 worden nog eens vijfduizend woningen geïnspecteerd.

Meer informatie
Aardbevingen Groningen

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.