Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Versterking woningen aardbevingsgebied noodzakelijk

Geplaatst op 08 dec 2016 , bijgewerkt 08 dec 2016, 14:43

Circa vijfhonderd woningen in het Groningse aardbevingsgebied moeten worden versterkt. Dat geldt waarschijnlijk ook voor de overige 950 gebouwen. Dat blijkt uit de eerste inspectieronde van 1450 panden door Nationaal Coördinator Groningen (NCG).

In de eerste ronde zijn ongeveer 1100 woningen en 350 andere gebouwen geïnspecteerd in Loppersum, ‘t Zandt, Appingedam, Overschild en Ten Post. Bij twee derde is de inspectie afgrond, ook bij de overige gebouwen is versterking waarschijnlijk.

Voor vijfhonderd woningen is een rapport opgesteld waarin de te nemen maatregelen staan, zoals versterken van fundering, verstijven van houten vloeren en verbeteren van verbindingsconstructies tussen vloeren en muren. Alle woningen in het aardbevingsgebied moeten na versterking net zo veilig zijn als in de rest van Nederland.

In 2017 worden nog eens vijfduizend woningen geïnspecteerd.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers