Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

'Handhaaf salderingsregeling tot 2023'

Geplaatst op 09 dec 2016 , bijgewerkt 09 dec 2016, 09:22

De salderingsregeling voor huishoudens met zonnepanelen moet tot minstens 2023 blijven bestaan. Daartoe dienden de Kamerleden Jan Vos (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) donderdag een motie in. 

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft toegezegd dat de salderingsregeling tot 2020 niet verandert. Wat na dat jaar met de regeling gebeurt, maakt hij in de loop van 2017 bekend.

Huishoudens en bedrijven met zonnepanelen moeten gedurende de periode van het Energieakkoord, dus tot 2023, investeringszekerheid krijgen, vinden Vos en Van Tongeren. Volgens hen bestaat er veel onzekerheid rond de salderingsregeling.

Wie met zonnepanelen meer stroom opwekt dan verbruikt, kan stroom terugleveren aan het net. Het verschil tussen de hoeveelheid opgewekte en verbruikte stroom, wordt met de energierekening verrekend. Dit wordt salderen genoemd. Door de zogenoemde salderingsregeling is zelf energie opwekken financieel aantrekkelijk.

Update 14 december 2016: 

De Tweede Kamer nam de motie van De Vos en Van Tongeren aan. Het is nu aan de regering of zij de motie ook daadwerkelijk overneemt. 

Meer informatie 

Gemeenten willen duidelijkheid over salderingsregeling

VEH: Geef consumenten salderingszekerheidActuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.