Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Stichting Verliespolis opgeheven

Geplaatst op 09 dec 2016 , bijgewerkt 09 dec 2016, 14:00

Stichting Verliespolis is opgeheven. Dat maken de initiatiefnemers van de stichting, Vereniging Eigen Huis en de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), vrijdag bekend. 

Sinds de oprichting in 2006 zette Stichting Verliespolis zich in voor collectieve regelingen voor grote groepen klanten met een te dure beleggingsverzekering. Met deze regelingen moesten de te hoge kosten van deze zogenoemde woekerpolissen worden verlaagd.

Polishouders die meer dan de bepaalde, jaarlijkse norm betaalden werden gecompenseerd. Zo zijn in de afgelopen jaren akkoorden gesloten met Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, ASR, SNS Reaal, Aegon, Loyalis, ABN Amro Verzekeringen, Achmea en Cordares. 

Vereniging Eigen Huis en de VEB blijven verdere ontwikkelingen rond de woekerpolisaffaire volgen.

Meer informatie
Lees het bericht van Vereniging Eigen Huis en de VEB (pdf)

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers