Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Stichting Verliespolis opgeheven

Geplaatst op 09 dec 2016 , bijgewerkt 09 dec 2016, 14:00

Stichting Verliespolis is opgeheven. Dat maken de initiatiefnemers van de stichting, Vereniging Eigen Huis en de Verenging van Effectenbezitters (VEB), vrijdag bekend. 

Sinds de oprichting in 2006 zette Stichting Verliespolis zich in voor collectieve regelingen voor grote groepen klanten met een te dure beleggingsverzekering. Met deze regelingen moesten de te hoge kosten van deze zogenoemde woekerpolissen worden verlaagd.

Polishouders die meer dan de bepaalde, jaarlijkse norm betaalden werden gecompenseerd. Zo zijn in de afgelopen jaren akkoorden gesloten met Delta Lloyd, Nationale Nederlanden, ASR, SNS Reaal, Aegon, Loyalis, ABN Amro Verzekeringen, Achmea en Cordares. 

Vereniging Eigen Huis en de VEB blijven verdere ontwikkelingen rond de woekerpolisaffaire volgen.

Meer informatie
Lees het bericht van Vereniging Eigen Huis en de VEB (pdf)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.