Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Blok verhoogt energiesubsidie met ruim € 21 miljoen

Geplaatst op 13 dec 2016 , bijgewerkt 13 dec 2016, 14:30

Minister Stef Blok (Wonen) verhoogt het subsidiebudget voor energiebesparende maatregelen met € 21,2 miljoen.

Vanaf 1 januari 2017 kunnen huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) in totaal € 41,7 miljoen subsidie aanvragen. De minister verhoogt het budget, omdat van de eerder beschikbare € 21,5 miljoen al ruim € 19 miljoen is aangevraagd. 

Huiseigenaren en VvE’s die twee of meer maatregelen tegelijkertijd nemen, komen in aanmerking voor de subsidie. Zij moeten dan bijvoorbeeld het dak en de spouwmuur laten isoleren. Nieuw is dat per huishouden maximaal € 20 duizend subsidie wordt uitgekeerd, eerder gold geen maximumbedrag. 

Voor huiseigenaren is tot 1 januari 2018 € 35,7 miljoen beschikbaar en voor VvE’s € 6 miljoen. 

Dit is niet de enige energiesubsidieregeling die wijzigt in het nieuwe jaar. Van de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) verandert namelijk de aanvraagtermijn. Deze subsidie geldt voor de aanschaf van onder meer zonneboilers en pelletkachels. Eerder moest deze subsidie binnen drie maanden na de koop worden aangevraagd, vanaf komend jaar is dat binnen zes maanden na installatie van het apparaat. Vereniging Eigen Huis heeft vorig jaar in een brief aangedrongen op een aanpassing van de ISDE-regeling. 

Meer informatie 
Uitleg over energiesubsidies

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers