Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Rabobank komt met ‘groene’ hypotheek

Geplaatst op 15 dec 2016 , bijgewerkt 15 dec 2016, 13:00

Kopers van een energiezuinige nieuwbouwwoning kunnen bij Rabobank vanaf vandaag korting krijgen op de hypotheekrente. Dat maakte de bank bekend.

Het gaat om rentekorting van 0,5 % voor hypotheekbedragen tot maximaal 150.000 euro. Een Rabo GroenHypotheek is een annuiteitenhypotheek met een looptijd van maximaal 30 jaar en een rentevaste periode van 10 jaar. Rabobank trekt in eerste instantie 50 miljoen euro uit voor de groene hypotheken.

Energieneutraal

Woningen zijn verantwoordelijk voor 15 % van de Nederlandse CO2-uitstoot. Volgens het Energieakkoord moeten alle woningen in ons land vanaf 2050 energieneutraal zijn. Een huis moet dan minimaal zoveel energie opwekken als het verbruikt. Om dat te halen, moeten nieuwbouwwoningen energiezuinig gebouwd worden. Rabobank stelt hieraan een actieve bijdrage te willen leveren.

Er zijn ook andere banken met ‘groene’ initiatieven. Triodos geeft eigenaren van huizen met een gunstig energielabel korting op de hypotheekrente. ABN Amro geeft eigenaren van energiezuinige woningen tijdelijk rentekorting. Volgens De Volkskrant denkt ook de Volksbank, waaronder onder andere SNS Bank en Regiobank en vallen, na over rentekorting voor energiezuinige woningen.

Lees meer:
Geld lenen voor energiebesparing

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers