Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Rabobank komt met ‘groene’ hypotheek

Geplaatst op 15 dec 2016 , bijgewerkt 15 dec 2016, 13:00

Kopers van een energiezuinige nieuwbouwwoning kunnen bij Rabobank vanaf vandaag korting krijgen op de hypotheekrente. Dat maakte de bank bekend.

Het gaat om rentekorting van 0,5 % voor hypotheekbedragen tot maximaal 150.000 euro. Een Rabo GroenHypotheek is een annuiteitenhypotheek met een looptijd van maximaal 30 jaar en een rentevaste periode van 10 jaar. Rabobank trekt in eerste instantie 50 miljoen euro uit voor de groene hypotheken.

Energieneutraal

Woningen zijn verantwoordelijk voor 15 % van de Nederlandse CO2-uitstoot. Volgens het Energieakkoord moeten alle woningen in ons land vanaf 2050 energieneutraal zijn. Een huis moet dan minimaal zoveel energie opwekken als het verbruikt. Om dat te halen, moeten nieuwbouwwoningen energiezuinig gebouwd worden. Rabobank stelt hieraan een actieve bijdrage te willen leveren.

Er zijn ook andere banken met ‘groene’ initiatieven. Triodos geeft eigenaren van huizen met een gunstig energielabel korting op de hypotheekrente. ABN Amro geeft eigenaren van energiezuinige woningen tijdelijk rentekorting. Volgens De Volkskrant denkt ook de Volksbank, waaronder onder andere SNS Bank en Regiobank en vallen, na over rentekorting voor energiezuinige woningen.

Lees meer:
Geld lenen voor energiebesparing

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.