Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Woningverkoop met een kwart gestegen

Geplaatst op 19 dec 2016 , bijgewerkt 19 dec 2016, 12:03

De woningverkoop steeg in november met 25,5 % vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Het aantal verkochte woningen kwam daarmee vorige maand uit op 18.255, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

Vergeleken met november vorig jaar waren alle woningtypen meer in trek bij de koper. Zo nam de verkoop van vrijstaande woningen met 32 % het sterkst toe. Bij appartementen was de verkoopstijging met bijna 23 % relatief het geringst. 

In alle provincies steeg vorige maand de woningverkoop. Vooral Flevoland (+46,7 %) bleek populair, terwijl in Noord-Holland (+ 8,6%) de minste transacties plaatsvonden. 

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris deze inschrijft. 

Vorige maand werden daarnaast 26.125 nieuwe hypotheken afgesloten. Vergeleken met november 2015 komt dit neer op een stijging van 22,5 %.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers