Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woningverkoop met een kwart gestegen

Geplaatst op 19 dec 2016 , bijgewerkt 19 dec 2016, 12:03

De woningverkoop steeg in november met 25,5 % vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Het aantal verkochte woningen kwam daarmee vorige maand uit op 18.255, zo blijkt uit cijfers van het Kadaster.

Vergeleken met november vorig jaar waren alle woningtypen meer in trek bij de koper. Zo nam de verkoop van vrijstaande woningen met 32 % het sterkst toe. Bij appartementen was de verkoopstijging met bijna 23 % relatief het geringst. 

In alle provincies steeg vorige maand de woningverkoop. Vooral Flevoland (+46,7 %) bleek populair, terwijl in Noord-Holland (+ 8,6%) de minste transacties plaatsvonden. 

Het Kadaster registreert de transacties van bestaande koopwoningen op het moment dat de notaris deze inschrijft. 

Vorige maand werden daarnaast 26.125 nieuwe hypotheken afgesloten. Vergeleken met november 2015 komt dit neer op een stijging van 22,5 %.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.