Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Alternatieven voor afhandelen aardbevingsschade

Geplaatst op 20 dec 2016 , bijgewerkt 20 dec 2016, 16:05

Studenten en docenten van Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben drie alternatieven aangedragen om de aardbevingsschade in Groningen af te handelen. In alle scenario’s wordt de rol van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) beperkt.

Uit interviews met belanghebbenden, waaronder bewonersorganisaties, de NAM, Nationaal Coördinator Groningen en Centrum Veilig Wonen, blijkt het huidige systeem veel nadelen te kennen. Zoals het gebrek aan transparantie, de langdurige procedures en de kosten voor de organisatie.

Scenario's

Als oplossing zijn drie alternatieve scenario’s geschetst. Het eerste alternatief vergroot de publieke regie op de schadeafhandeling door een andere rolverdeling tussen bestaande partijen. In het tweede scenario neemt de staat de afhandeling van de schade op zich. In het laatste scenario is de staat naast de NAM aansprakelijk voor aardbevingsschade.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de provincie Groningen.

Vereniging Eigen Huis is al langer van mening dat de NAM als schadeveroorzaker zich afzijdig moet houden van schadeherstel.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.