Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Weer forse prijsstijging koopwoningen

Geplaatst op 21 dec 2016 , bijgewerkt 21 dec 2016, 12:00

Bestaande koopwoningen waren in november 6% duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster. 

De prijsstijging is even hoog als in augustus dit jaar. Toen noteerde het CBS de grootste toename in veertien jaar. 

De huizenprijzen stijgen onafgebroken sinds de zomer van 2013. Sinds het dieptepunt van de crisis in juni dat jaar zijn koopwoningen inmiddels ruim 13% duurder geworden.

Vergeleken met de piek van de woningmarkt in augustus 2008, liggen de prijzen altijd nog ruim 11 procent lager. Een gemiddelde koopwoning kost nu ongeveer even veel als in september 2005. 

Eerder deze week maakte het Kadaster als bekend dat in november 18.255 huizen zijn verkocht, 25,5% meer dan in dezelfde maand een jaar eerder. 

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers