Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Funderingsproblemen op de kaart

Geplaatst op 22 dec 2016 , bijgewerkt 22 dec 2016, 00:00

Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) heeft in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een funderingskaart ontwikkeld. Zo wordt inzichtelijk waar aandacht voor eventuele problematiek met houten funderingspalen nodig is.     

De funderingskaart zegt niets over de staat van funderingen in specifieke gebieden, maar biedt wel een eerste inzicht in waar problemen mogelijk kunnen opspelen. De kaart toont het aantal panden met een bouwjaar van vóór 1970 per postcodegebied, in combinatie met de bodemgesteldheid van desbetreffend gebied.

Houten palen

In Nederland hebben naar schatting ongeveer 750.000 woningen een houten fundering. Houten paalfunderingen werden vooral gebruikt tot 1970. Ze kunnen kwetsbaar zijn bij een tekort aan grondwater, vooral in minder draagkrachtig bodemgebied zoals veen- en kleigebied. Funderingsproblemen met houten palen kunnen leiden tot hoge herstelkosten (gemiddeld € 60.000,-), die meestal voor rekening van de huiseigenaar komen.

Ga naar de funderingskaart 
Lees meer over de funderingsproblematiek 

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers