Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Tweede Kamer stemt in met ‘aso-wet’

Geplaatst op 23 dec 2016 , bijgewerkt 23 dec 2016, 09:28

Burgemeesters krijgen meer mogelijkheden om op te treden tegen woningbezitters die overlast veroorzaken. De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de zogenoemde aso-wet.

De Wet aanpak woonoverlast moet regelen dat een burgemeester zonder tussenkomst van een rechter een gedragsaanwijzing kan geven aan huiseigenaren. Nu kunnen gemeentes tegen overlastgevende woningeigenaren bijna niets doen.

Door de nieuwe wet kunnen burgemeesters huiseigenaren bijvoorbeeld een bezoekverbod opleggen of verplichten hun blaffende hond binnen te halen. De gedragsaanwijzing is bindend.

Sommige gemeentes liepen vooruit op de wet en hadden eerder dit jaar al een bepaling opgenomen in hun Algemene Plaatselijke Verordening. Hierdoor konden burgemeesters van onder meer Hof van Twente, Goor en Leiden afgelopen zomer al gedragsaanwijzingen geven aan overlastveroorzakers.

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.