Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Tweede Kamer stemt in met ‘aso-wet’

Geplaatst op 23 dec 2016 , bijgewerkt 23 dec 2016, 09:28

Burgemeesters krijgen meer mogelijkheden om op te treden tegen woningbezitters die overlast veroorzaken. De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met de zogenoemde aso-wet.

De Wet aanpak woonoverlast moet regelen dat een burgemeester zonder tussenkomst van een rechter een gedragsaanwijzing kan geven aan huiseigenaren. Nu kunnen gemeentes tegen overlastgevende woningeigenaren bijna niets doen.

Door de nieuwe wet kunnen burgemeesters huiseigenaren bijvoorbeeld een bezoekverbod opleggen of verplichten hun blaffende hond binnen te halen. De gedragsaanwijzing is bindend.

Sommige gemeentes liepen vooruit op de wet en hadden eerder dit jaar al een bepaling opgenomen in hun Algemene Plaatselijke Verordening. Hierdoor konden burgemeesters van onder meer Hof van Twente, Goor en Leiden afgelopen zomer al gedragsaanwijzingen geven aan overlastveroorzakers.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers