Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Recordaantal windturbines geplaatst

Geplaatst op 06 jan 2016 , bijgewerkt 06 jan 2016, 12:57

In 2015 is in Nederland een recordaantal windturbines geplaatst. Op land kwamen er 110 bij en op zee 43. Dat maakte de Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA) dinsdag bekend op basis van cijfers van WindStats.

Volgens de NWEA werden niet eerder in één jaar tijd zoveel windturbines geplaatst. In totaal telt Nederland nu ongeveer 2.200 turbines die gezamenlijk genoeg energie opwekken voor 2,4 miljoen huishoudens. De 153 nieuwe turbines wekken voor 473.000 huishoudens stroom op.

Over vier jaar moeten de windturbines op land een gezamenlijk vermogen hebben van 6.000 megawatt. Dit doel is in 2013 door ruim veertig organisaties vastgelegd in het Nationaal Energieakkoord. Nederland is op de helft van deze doelstelling. De windturbines op land hebben bij elkaar een vermogen van 3.022 megawatt.

Gerelateerde nieuwsberichten
Petitie voor meer inspraak windmolenplannen (november 2015)
'Nederland haalt energiedoelen niet' (oktober 2015)
'Bouw geen windturbines bij onvoldoende draagvlak' (maart 2015)
Zeven spelregels voor windturbines (januari 2015)

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.