Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Salderingsregeling: nog geen duidelijkheid

Geplaatst op 05 jan 2017 , bijgewerkt 05 jan 2017, 08:00

Het is nog niet duidelijk hoe het zelf opwekken van zonne-energie in de toekomst wordt gestimuleerd. Minister Kamp heeft dinsdag een brief met de uitkomsten van de evaluatie van de salderingsregeling voor particuliere zonnepaneelbezitters aan de Tweede Kamer gestuurd. Hierin onderkent hij het belang van investeringszekerheid. Hoe die zekerheid eruit gaat zien, vertelt de minister nog niet.

De huidige salderingsregeling loopt tot 2020. Mede op aandringen van Vereniging Eigen Huis heeft de minister de huidige regeling vervroegd laten evalueren. Gisteren heeft de minister de evaluatie van de regeling naar de Kamer gestuurd. De minister erkent dat er ook na 2020 een goede regeling nodig is om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren.

De minister ziet ook dat er een goede overgangsregeling moet komen voor de mensen die nu voor hun koopbeslissing staan. Aanpassing van de huidige regeling of vervanging door een nieuwe regeling sluit hij echter niet uit. Dit voorjaar wil de minister meer duidelijkheid geven.

Vereniging Eigen Huis is blij dat de minister het belang van een goede regeling voor zonnepanelen voor particulieren inziet. Beleidsadviseur Maarten Eeke van der Veen: “Zonnepanelen zijn, mede dankzij de salderingsregeling, erg populair bij huiseigenaren. Hierdoor komt de energietransitie voor veel consumenten een stapje dichter bij huis. Er is echter nog veel onduidelijkheid over hoe een eventuele nieuwe regeling eruit gaat zien en of er nog voor de verkiezingen zekerheid komt. Veel mensen stellen nu hun aankoopbeslissing uit. Dat is slecht voor de energietransitie. Wij zullen bij de minister blijven pleiten voor een goede regeling en snelle duidelijkheid.“

Meer informatie
Kamerbrief evaluatie salderingsregeling

 

 

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.