Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

VEH: erfpachtstelsel eerst onderzoeken

Geplaatst op 11 jan 2017 , bijgewerkt 11 jan 2017, 13:00

De gemeente Amsterdam presenteerde onlangs haar langverwachte nieuwe erfpachtstelsel. Hoewel in de media al de eerste opinieartikelen verschijnen, geeft Vereniging Eigen Huis pas een oordeel als wij het voorstel in de volle breedte hebben kunnen beoordelen.

Dat doet de Vereniging in samenwerking met onderzoeksbureau Rigo. Wij zullen vooral letten op de betaalbaarheid en begrijpelijkheid van het nieuwe erfpachtsysteem. In een consultatieronde kunnen betrokkenen, onder wie Vereniging Eigen Huis, zich tot 20 februari uitspreken over de kwaliteit van het voorstel van het Amsterdamse college.

Met het nieuwe erfpachtstelsel kunnen woningeigenaren de erfpacht in een keer afkopen of kiezen voor een periodieke betaling die jaarlijks wordt geïndexeerd. Het stelsel is complexe materie en voor Amsterdamse huiseigenaren erg belangrijk. Ook over de eerder gepresenteerde Amsterdamse erfpachtplannen voor nieuwbouwwoningen heeft Vereniging Eigen Huis zich uitgesproken.

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers