Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

VEH wil nieuwe bouwwet splitsen

Geplaatst op 18 jan 2017 , bijgewerkt 18 jan 2017, 09:50

Minister Blok wil dat de kwaliteit in de bouw omhoog gaat. Daar is Vereniging Eigen Huis het van harte mee eens. Maar de vereniging is bang dat het wetsvoorstel dat vandaag in de Tweede Kamer besproken wordt een stap te snel gaat.

De minister stelt voor om het bouwtoezicht over te laten aan private controleurs. Dat wordt een ingewikkeld systeem, waarbij een heel nieuwe sector wordt opgetuigd. Bij alle experimenten die hiermee zijn uitgevoerd bleek dat de kwaliteit er op achteruit gaat terwijl de kosten hoog of onduidelijk waren.

Directeur belangenbehartiging Rob Mulder: “We hopen dat de Kamer gaat voor snelheid én zorgvuldigheid en regelt wat goed is en de andere elementen in de ijskast zet”. Naast de omstreden stelselwijziging regelt het wetsvoorstel namelijk ook dat aannemers veel makkelijker door consumenten aansprakelijk kunnen worden gesteld voor fouten die ze maken. Dit onderdeel zien we het liefst zo snel mogelijk in de wet verankerd.

Meer informatie:


Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.