Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woningmarkt koelt iets af

Geplaatst op 30 jan 2017 , bijgewerkt 30 jan 2017, 12:00

Het vertrouwen in de Nederlandse huizenmarkt is in januari voor de tweede achtereenvolgende maand gedaald. 

In januari daalde de Eigen Huis Marktindicator met 4 punten en komt daarmee op een stand van 113 punten. Deze graadmeter van de consumentenvertrouwen staat nog altijd hoog, maar heeft de afgelopen maanden terrein verloren ten opzichte van de recordstand van 121 punten die vorig jaar werd bereikt.

Was 2016 door het groeiende aantal woningverkopen een topjaar, voor de komende maanden verwacht Vereniging Eigen Huis dat deze groei afvlakt, of mogelijk omslaat in een lichte daling.

Het slinkende consumentenvertrouwen wordt veroorzaakt door de recente, lichte stijging van de hypotheekrente. Daarnaast daalt het woningaanbod in de populaire prijsklasse tussen € 200.000 en € 400.000 op veel plaatsen in de Randstad snel, terwijl de vraag onverminderd hoog blijft. Door de oplopende huizenprijzen worden woningen gemiddeld minder goed betaalbaar voor starters en doorstromers. Toch vindt nog altijd de helft van de Nederlanders het een goede tijd om een huis te kopen.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzicht

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers
Sta ook sterker met bijna 750.000 leden. Word lid