Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Woningmarkt koelt iets af

Geplaatst op 30 jan 2017 , bijgewerkt 30 jan 2017, 12:00

Het vertrouwen in de Nederlandse huizenmarkt is in januari voor de tweede achtereenvolgende maand gedaald. 

In januari daalde de Eigen Huis Marktindicator met 4 punten en komt daarmee op een stand van 113 punten. Deze graadmeter van de consumentenvertrouwen staat nog altijd hoog, maar heeft de afgelopen maanden terrein verloren ten opzichte van de recordstand van 121 punten die vorig jaar werd bereikt.

Was 2016 door het groeiende aantal woningverkopen een topjaar, voor de komende maanden verwacht Vereniging Eigen Huis dat deze groei afvlakt, of mogelijk omslaat in een lichte daling.

Het slinkende consumentenvertrouwen wordt veroorzaakt door de recente, lichte stijging van de hypotheekrente. Daarnaast daalt het woningaanbod in de populaire prijsklasse tussen € 200.000 en € 400.000 op veel plaatsen in de Randstad snel, terwijl de vraag onverminderd hoog blijft. Door de oplopende huizenprijzen worden woningen gemiddeld minder goed betaalbaar voor starters en doorstromers. Toch vindt nog altijd de helft van de Nederlanders het een goede tijd om een huis te kopen.

Meer informatie

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.