Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Consument wil duidelijkheid over gasloze toekomst

Geplaatst op 09 feb 2017 , bijgewerkt 09 feb 2017, 13:00

Huiseigenaren willen snel duidelijkheid over de praktische gevolgen van een toekomst zonder gas. Snelle antwoorden zijn nodig, zo schreef Vereniging Eigen huis eerder deze week aan de Tweede kamer.

Minister Kamp van Economische Zaken heeft in zijn Energieagenda aangegeven dat Nederland tegen 2050 helemaal los van het gas moet zijn. Lokaal kan al eerder van het gas worden afgestapt. Deze toekomstvisie roept bij consumenten veel vragen op, zoals: wanneer is welke stad of buurt aan de beurt en wie bepaalt dat? Wat wordt het alternatief? Zal ik nu nog wel een nieuwe cv-ketel kopen of is dat zonde van mijn geld? Wat betekent dat straks voor mijn comfort en mijn bestaande apparatuur? Vragen waarop ook de overheid nu vaak nog geen antwoord heeft.

Het loslaten van fossiele brandstoffen heeft een grote impact op de leefomgeving. Vereniging Eigen Huis vindt het belangrijk dat de consument goed bij het traject betrokken wordt. Dat is essentieel voor het draagvlak voor de energietransitie. Directeur belangenbehartiging Rob Mulder: ‘Het is goed dat in Den Haag wordt nagedacht over visionaire toekomstbeelden, maar burgers willen antwoorden op hele concrete vragen en zorgen die dit bij hen oproept.’

Meer informatie:

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers