Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Erfpachtplannen afgewezen

Geplaatst op 10 feb 2017 , bijgewerkt 10 feb 2017, 14:07

Amsterdamse huizenbezitters vinden de erfpacht voorstellen van de gemeente 'oneerlijk', 'niet realistisch' en 'slecht onderbouwd'. Ze zullen hun erfpacht daarom niet eeuwigdurend afkopen.

Slechts zes procent overweegt de erfpacht voor altijd af te kopen, blijkt uit een enquête van Vereniging Eigen Huis onder haar Amsterdamse leden. Het gemiddelde bedrag waar zij dan op uitkomen is € 37.279. Bijna twee derde van de Amsterdamse huizenbezitters zal niet afkopen. Gemiddeld moeten zij ruim € 111.000 betalen om voor altijd van erfpacht af te zijn.

Meer informatie

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.