Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vind je terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Vertrouwen woningmarkt gedaald

Geplaatst op 02 mrt 2017 , bijgewerkt 02 mrt 2017, 11:00

Het vertrouwen van de Nederlandse consument in de woningmarkt is opnieuw gedaald. Stond de Eigen Huis Marktindicator in januari nog op 113 punten, in februari is deze gezakt naar 110 punten.

Oorzaken voor het dalende vertrouwen zijn berichten over het licht oplopen van de hypotheekrente en het gegeven dat er steeds minder huizen te koop staan, terwijl de vraag groot blijft. Daardoor stijgen de huizenprijzen en wordt een eerste of volgende woning voor veel mensen minder betaalbaar.

De daling in het consumentenvertrouwen heeft tot gevolg dat het aantal kooptransacties in de markt in de komende periode waarschijnlijk zal afnemen. Daarmee wordt enigszins een rem gezet op de stormachtige groei van de woningmarkt in de afgelopen jaren. Met 110 punten zit de Eigen Huis Marktindicator nog wel ruim boven de neutraalwaarde van 100 punten.

Meer informatie:

Vereniging Eigen Huis en de media

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Ben je journalist en heb je een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact pers