Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Ozb plaatselijk flink hoger

Geplaatst op 09 mrt 2017 , bijgewerkt 09 mrt 2017, 08:14

De onroerende zaakbelasting (ozb) stijgt dit jaar bescheiden met gemiddeld 1,88%. Maar niet iedere gemeente houdt zich in.

Huiseigenaren in het Limburgse Beesel worden geconfronteerd met een ozb-stijging van ruim 20%. In Eindhoven, Hilvarenbeek, Stadskanaal en Scherpenzeel is de ozb ruim 14% hoger. De afspraak met het Rijk om de ozb maximaal 1,97% te laten stijgen is daar geen belemmering om de eigen ozb fors op te schroeven. Ook de afvalstoffenheffing schiet soms hard omhoog, of naar beneden. Vereniging Eigen Huis bracht de woonlasten in alle 388 gemeenten in kaart.

Meer informatie

Overzichten top 5 stijgers en dalers per provincie


Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiĆ«le gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Zo'n 150.000 huiseigenaren in Groningen hebben schade aan hun huis als gevolg van de gaswinning. Wij laten ze niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.