Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht. Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief. Elke week wordt er een blog gepubliceerd door onze kennisexperts. Lees ze via het blogoverzicht.

Naar het nieuwsoverzicht

Ozb plaatselijk flink hoger

Geplaatst op 09 mrt 2017 , bijgewerkt 09 mrt 2017, 08:14

De onroerende zaakbelasting (ozb) stijgt dit jaar bescheiden met gemiddeld 1,88%. Maar niet iedere gemeente houdt zich in.

Huiseigenaren in het Limburgse Beesel worden geconfronteerd met een ozb-stijging van ruim 20%. In Eindhoven, Hilvarenbeek, Stadskanaal en Scherpenzeel is de ozb ruim 14% hoger. De afspraak met het Rijk om de ozb maximaal 1,97% te laten stijgen is daar geen belemmering om de eigen ozb fors op te schroeven. Ook de afvalstoffenheffing schiet soms hard omhoog, of naar beneden. Vereniging Eigen Huis bracht de woonlasten in alle 388 gemeenten in kaart.

Meer informatie

Overzichten top 5 stijgers en dalers per provincie


Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media
Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten. Bekijk het overzichtkeyboard_arrow_right

Pers

Pers
Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling. Contact perskeyboard_arrow_right
logoWebsitevhjaar

Wij zijn genomineerd voor website van het jaar 2018. Stem ook!

Stem nu!
Sta ook sterker met ruim 760.000 leden.