Actueel

Vereniging Eigen Huis houdt u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op de huizenmarkt. We publiceren regelmatig nieuwsberichten.

Nieuwsoverzicht

Bekijk de laatste nieuwsberichten rondom wonen en eigenwoningbezit in ons nieuwsoverzicht.
Berichten ouder dan een maand vindt u terug in ons nieuwsarchief.

Naar het nieuwsoverzicht

 

Onrust over balkons

Geplaatst op 10 mrt 2017 , bijgewerkt 10 mrt 2017, 16:45

Vereniging Eigen Huis krijgt veel vragen van leden met een appartement over de veiligheid van hun balkon. Recente berichten over de onveilige balkons in Breda en Venlo maakt velen ongerust.

Vereniging Eigen Huis adviseert VvE’s van flatgebouwen die zijn gebouwd tussen 1945 en 1975 om betonnen balkons zonder extra draagconstructie te laten inspecteren. Deze balkons zijn opgebouwd uit een verlengde, doorgetrokken binnenvloer van het appartement. Aan de buitenzijde is onder het balkon geen aparte dragende constructie aangebracht.

Voor de inspectie adviseert Vereniging Eigen Huis om contact op te nemen met een gespecialiseerd betonrenovatiebedrijf dat is aangesloten bij de Vabor.

De vereniging is geen voorstander van een verplicht onderzoek naar balkons. Uit eerdere onderzoeken naar de veiligheid van galerijflats is gebleken dat de kans op gebreken bij balkons aanzienlijk kleiner is.

Wat kunt u zelf controleren?

Actuele onderwerpen

Wat verandert er voor u in 2017?

De Miljoenennota is weer besproken. Wij maken voor u de balans op. Welke maatregelen van het kabinet raken u als huiseigenaar? En wat zijn de financiële gevolgen in 2017? 

Gaswinning Groningen

Ongeveer 150.000 huiseigenaren in Groningen verkeren in onzekerheid, doordat zij schade aan hun huis hebben als gevolg van de gaswinning. Die laten wij niet in de kou staan.

Woekerpolis

Wat is een woekerpolis? Hoe weet u of u een woekerpolis heeft? En wat moet in dat geval doen? Vereniging Eigen Huis zet de informatie voor u op een rij.

Vereniging Eigen Huis in de media

Vereniging Eigen Huis in de media

Regelmatig is Vereniging Eigen Huis in de media te zien: op televisie, radio of in nieuwsberichten.

Pers

Vereniging Eigen Huis stelt prijs op goede contacten met de pers. Bent u journalist en heeft u een verzoek om informatie? Neem dan contact op met onze persafdeling.